Print opties

Bieta ripassata in padella (gestoofde snijbiet)

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 8 min Total Time: 13 minuten
Servings 4
Beschrijving

Snijbiet zie je in Nederland niet zo vaak als in landen rond de Middellandse zee. Jammer, want het is heerlijke bladgroente. In Italië wordt het veel gebruikt, zowel gewoon gekookt als, zoals in dit recept, even gestoofd in olijfolie. Het is een “contorno”, een bijgerecht. Bieta wordt zowel warm als koud geserveerd bij het hoofdgerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 500 grammen snijbiet
  • 50 milliliters olijfolie
  • 25 pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • zout (naar smaak)
Instructies
  1. Snijbiet nakijken op minder goede delen en de stelen overlangs in drieën of vieren delen om ze wat sneller te laten garen.

  2. Alles grondig wassen onder koud stromend water.

  3. Afgieten, uit laten lekken en met aanhangend water opzetten in een koekenpan met wat olijfolie en een teentje knoflook.

    • Paar keer omscheppen, vuur verminderen, deksel op de pan, laten stoven tot alles mooi gaar is. Dit kunt u het beste zien aan zijn de stelen
    • Uit de pan halen
    • knoflook verwijderen
    • zouten naar smaak
    • serveren met de (eventueel even geroosterde) pijnboompitten en een extra scheutje olijfolie. Klaar!
Keywords: roosteren, aardappel, pollo, rozemarijn

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!