Print opties

Biefstukreepjes in rodewijnsaus

Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Servings 4
Beschrijving

Biefstukreepjes. Makkelijk in de omgang, snel klaar en oh zo lekker! Iedereen kan het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen tournedos in reepjes (of jodenhaas, biefstuk, rumpsteak of cuadril)
  • zout&peper uit de molen
  • roomboter (geklaard, naar behoeven)
  • Garnituur en saus:
  • 150g p.p. aardappelpuree (zie recept)
  • Paar klontjes roomboter (ijskoud)
  • zout&peper (of vleeskruiden)
  • 100g. p.p. haricots verts
  • 100 milliliters rode wijn
  • 4 eetlepels room
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Gebruik magere biefstuk- of ossenhaaspunten en snij er reepjes van.

  2. Vlees kruiden

    Kruid het vlees met peper en zout naar smaak.

  3. Sauteren
    • Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan
    • Laat goed heet worden
  4. Afgaren en narijpen

    Bak de reepjes op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.

    • Deglaceer met de rode wijn
    • Verwijder direct daarna het vlees
    • Houd apart
    • Laat de wijn bijna volledig verdampen
    • Voeg de room toe
    • Breng aan de kook en laat eventjes wat indikken (reduceren)
  5. Monteren

    Voeg een klontje boter toe en meng goed door elkaar om de saus mooi te laten glanzen (monteren). Klaar!

  6. Serveertip:

    Serveer met een in de schil gekookte aardappel (zie afbeelding) of een mooie aardappelpuree (zie recept)  en haricots verts.

  7. wijntip rode wijn

    Een mooi glas volle rode wijn. Een Syrah, bijvoorbeeld.

Keywords: biefstuk, rode wijn, saus

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!