Biefstukreepjes in rodewijnsaus

pinit

Biefstukreepjes in rodewijnsaus

Difficulty: Beginner
Servings: 4

Description

Biefstukreepjes. Makkelijk in de omgang, snel klaar en oh zo lekker! Iedereen kan het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Garnituur en saus:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Gebruik magere biefstuk- of ossenhaaspunten en snij er reepjes van.

  2. Vlees kruiden

    Kruid het vlees met peper en zout naar smaak.

  3. Sauteren
    • Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan
    • Laat goed heet worden
  4. Afgaren en narijpen

    Bak de reepjes op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.

    • Deglaceer met de rode wijn
    • Verwijder direct daarna het vlees
    • Houd apart
    • Laat de wijn bijna volledig verdampen
    • Voeg de room toe
    • Breng aan de kook en laat eventjes wat indikken (reduceren)
  5. Monteren

    Voeg een klontje boter toe en meng goed door elkaar om de saus mooi te laten glanzen (monteren). Klaar!

  6. Serveertip:

    Serveer met een in de schil gekookte aardappel (zie afbeelding) of een mooie aardappelpuree (zie recept)  en haricots verts.

  7. Een mooi glas volle rode wijn. Een Syrah, bijvoorbeeld.

    wijntip rode wijn
Keywords: biefstuk, rode wijn, saus

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?