Print opties

Biefstukpunten, broccolirijst en shi-take

Cooking Method , , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Servings 4
Beschrijving

Biefstukpunten. Makkelijk in de omgang, snel klaar en oh zo lekker! Iedereen kan het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 grammen biefstuk in blokjes (of jodenhaas, tournedos, rumpsteak of cuadril)
  • 600 grammen broccolirijst
  • 600 grammen shi-take
  • 1 ui (groot)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels room
  • 8 amandelen (gekneusd)
  • 70 grammen roomboter (geklaard, naar behoeven)
  • 1 scheut olijfolie
  • zout&peper uit de molen
  • Keukengerei:
  • 3 Koekenpannen (zie recept)
  • Paar klontjes Sauteuse (ijskoud)
Instructies
  1. Snij het vlees in blokjes

    Gebruik magere biefstuk- of ossenhaaspunten en snij er blokjes van 3 à 4 cm van.

  2. De paddenstoelen
    • Snij een ui in halve ringen
    • Snij de shi-take in plakjes van 4 mm
    • Doe 2/3 van de boter in een koekenpan en sauteer de ui en stoof iets door tot deze mooi gaar is
    • Voeg de paddenstoelen toe en gaar deze met de ui
    • Laat rusten
  3. Het ei
    • Klop een ei met de room tot een glad mengsel
    • Bak dit als een hele dunne pannenkoek op laag vuur in een met olijfolie vetgemaakte platte koekenpan
    • Haal uit te pan, rol op en snij er dunne reepjes van
    • Kneus de amandelen
  4. Sauteren
    • Doe de rest van de (geklaarde) boter in een koekenpan
    • Laat goed heet worden
    • Bak de blokjes vlees op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.
    • "Wok" ondertussen de broccolirijst in een sauteuse met een scheutje olijfolie een minuutje of 5 op matig vuur. Zelf broccolirijst maken? Natuurlijk kan dat. Volg dit recept. Het is van bloemkoolrijst maar het proces is hetzelfde.
    • Voeg op het laatst de reepjes ei en de stukjes amandel toe
    • Breng op smaak met zout en peper. Klaar!
  5. Serveertip:

    Serveer met een klein blaadje van de selderijstengel, Het aroma daarvan past enorm goed bij de smaak van Shi-take.

  6. wijntip rode wijn

    Een mooi glas volle rode wijn. Een Languedoc Rousillon, bijvoorbeeld.

Keywords: biefstuk, rode wijn, saus

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!