Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
4 x 200 grammen tournedos (of jodenhaas, biefstuk, rumpsteak of cuadril)
zout&peper uit de molen
1 rode paprika
1 rode ui
250 grammen spekreepjes (gerookt)
1 klontje boter
Keukengerei:
Kernthermometer
Instructies
Voorbereiding:
De beste maat vlees is 200 gram biefstuk of tournedos (ossenhaas) per persoon.
Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel
Bereiding van de garnituur:
Snij de ui en de paprika in sliertjes
Zet een pannetje op en laat goed heet worden
Voeg de spekjes toe en bak je een tijdje tot ze glazig worden
Laat wat boter smelten in een pannetje met de spekjes
Verminder de hittebron en voeg de ui- en paprikareepjes toe
Laat het geheel op laag tot matig vuur stoven tot het gaar is
Bereiding van het vlees:
Braad het vlees naar smaak van saignant tot doorgebakken (55-58 graden in de kern). Gebruik hiervoor een kernthermometer of hanteer de “Finger test“. U kunt het vlees het beste in een hete koekenpan zonder extra vet sauteren
Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten
Serveer met de gestoofde paprika, spek en uien en een timbaaltje gekookte rijst of gierst
Keywords:
biefstuk, paprika, ui
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!