Print opties

Biefstuk met spekjes, rode paprika en rode ui

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Rest Time: 5 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker biefstukje met "alles d'r op en d'r aan"

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 200 grammen tournedos (of jodenhaas, biefstuk, rumpsteak of cuadril)
  • zout&peper uit de molen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 grammen spekreepjes (gerookt)
  • 1 klontje boter
  • Keukengerei:
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Voorbereiding:
    • De beste maat vlees is 200 gram biefstuk of tournedos (ossenhaas) per persoon. 
    • Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel
  2. Bereiding van de garnituur:
    • Snij de ui en de paprika in sliertjes
    • Zet een pannetje op en laat goed heet worden
    • Voeg de spekjes toe en bak je een tijdje tot ze glazig worden
    • Laat wat boter smelten in een pannetje met de spekjes
    • Verminder de hittebron en voeg de ui- en paprikareepjes toe
    • Laat het geheel op laag tot matig vuur stoven tot het gaar is
  3. Bereiding van het vlees:
    • Braad het vlees naar smaak van saignant tot doorgebakken (55-58 graden in de kern). Gebruik hiervoor een kernthermometer of hanteer de “Finger test“. U kunt het vlees het beste in een hete koekenpan zonder extra vet sauteren
    • Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten
    • Serveer met de gestoofde paprika, spek en uien en een timbaaltje gekookte rijst of gierst
Keywords: biefstuk, paprika, ui

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!