Biefstuk met spekjes, rode paprika en rode ui

Simpel gerechtje en heel lekker
pinit

Biefstuk met spekjes, rode paprika en rode ui

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 10 min Rest Time 5 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

Lekker biefstukje met "alles d'r op en d'r aan"

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • De beste maat vlees is 200 gram biefstuk of tournedos (ossenhaas) per persoon. 
    • Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel
  2. Bereiding van de garnituur:
    • Snij de ui en de paprika in sliertjes
    • Zet een pannetje op en laat goed heet worden
    • Voeg de spekjes toe en bak je een tijdje tot ze glazig worden
    • Laat wat boter smelten in een pannetje met de spekjes
    • Verminder de hittebron en voeg de ui- en paprikareepjes toe
    • Laat het geheel op laag tot matig vuur stoven tot het gaar is
  3. Bereiding van het vlees:
    • Braad het vlees naar smaak van saignant tot doorgebakken (55-58 graden in de kern). Gebruik hiervoor een kernthermometer of hanteer de “Finger test“. U kunt het vlees het beste in een hete koekenpan zonder extra vet sauteren
    • Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten
    • Serveer met de gestoofde paprika, spek en uien en een timbaaltje gekookte rijst of gierst
Keywords: biefstuk, paprika, ui

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?