Biefstuk met spekjes, rode paprika en rode ui
Simpel gerechtje en heel lekker
Biefstuk met spekjes, rode paprika en rode ui
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- De beste maat vlees is 200 gram biefstuk of tournedos (ossenhaas) per persoon.
- Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel
-
Bereiding van de garnituur:
- Snij de ui en de paprika in sliertjes
- Zet een pannetje op en laat goed heet worden
- Voeg de spekjes toe en bak je een tijdje tot ze glazig worden
- Laat wat boter smelten in een pannetje met de spekjes
- Verminder de hittebron en voeg de ui- en paprikareepjes toe
- Laat het geheel op laag tot matig vuur stoven tot het gaar is
-
Bereiding van het vlees:
- Braad het vlees naar smaak van saignant tot doorgebakken (55-58 graden in de kern). Gebruik hiervoor een kernthermometer of hanteer de “Finger test“. U kunt het vlees het beste in een hete koekenpan zonder extra vet sauteren
- Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten
- Serveer met de gestoofde paprika, spek en uien en een timbaaltje gekookte rijst of gierst