Print opties

Biefstuk met gestoofde venkel en brunoise van shi-take

Kooktechniek

Courses
Difficulty Beginner
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 x 150-200 grammen Biefstuk (haas, lende, cuadril, rumpsteak, kogel)
  • 4 snufjes grof zeezout
  • Paar druppels olijfolie
  • 150 milliliters room
  • 3 shi-take
  • 1/2 winterpeen
  • steakpeper (naar behoeven)
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 sjalot
  • 16 plakjes venkel (dun)
  • 1/2 puntpaprika
  • 1/2 trostomaat
  • 3 plakjes guanciale
  • Keukengerei:
  • Grillplaat (of)
  • Barbecue
Instructies
  1. Snij een brunoise
    • Snij een brunoise van de puntpaprika, de wortel, de tomaat, de sjalot, de guanciale en de shi-take
    • Laat het geheel langzaam stoven in een flinke klont boter tot de ui glazig wordt en de wortel gaar is
    • Blus af met rode wijn
    • Giet de room erbij en laat indikken tot een mooie saus is ontstaan
    • Breng op smaak met zout
    • Hou apart
  2. Ondertussen
    • Snij de venkel overlangs in hele dunne plakjes (eminceren)
    • Kook deze in zout water (ongeveer 6 minuten)
    • Laat uitlekken
    • Hou apart
  3. De biefstuk
    • Chambreer het vlees en smeer het in met wat olijfolie
    • Kruid de biefstuk met steakpeper aan 1 zijde en nadat deze is gegrild met zeezout aan de andere zijde
    • Grill de biefstuk 2 x 3 minuutjes
    • Laat 5 minuten rusten
  4. Opmaken
    • Trancheer de biefstuk
    • Leg de venkel op de borden
    • Daar het vlees op
    • Daar de saus overheen. Klaar!
    • Bekijk het filmpje hoe u de (warme!) borden het beste kunt opmaken:
Keywords: Grillen, film, instructie, uitleg, brunoise, paddenstoelen, roomsaus

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!