Beer ‘n Honey BBQ-RIBS
Gemarineerd met Stout
Beer ‘n Honey BBQ-RIBS
Description
Een prachtige smaakbeleving, gebaseerd donker bier, lekkere spareribs en boekweithoning. Geniet!
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Koken
Leg de spareribs met:
1 ui in kwarten
3 stengels bleekselderij in grove stukken
twee teentjes knoflook
wat zout, wat peperkorrels
150 ml donker bier (Guinness bijvoorbeeld)
in een grote pan.
- Opvullen met water tot alles bijna onder staat
- 90 minuten koken op zacht vuur
-
Marineren
Spareribs in een ovenschaal leggen
Marinade maken van 1 potje boekweithoning,
3 flinke tl. vleeskruiden
3 flinke tl. vleeskruiden
en weer 150 ml donker bier.
- Marinade over de spareribs gieten
- 3 uur marineren in de koelkast
- Om de 30 minuten spareribs draaien.
-
Stoven
Spareribs inpakken: per streng 3 el. marinade toevoegen
- en met dubbel aluminiumfolie waterdicht inwikkelen
- Op een hete grill leggen en 20-30 minuten garen.
Van de grill halen, uit de folie halen,
door midden snijden en afbakken tot mooi bruin en lekker krokant.
Niks meer aan doen. Heerlijk.