Beer ‘n Honey BBQ-RIBS

Gemarineerd met Stout
pinit

Beer ‘n Honey BBQ-RIBS

Difficulty: Gevorderd
Servings: 2

Description

Een prachtige smaakbeleving, gebaseerd donker bier, lekkere spareribs en boekweithoning. Geniet!

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Koken

     

    Leg de spareribs met:

    1 ui in kwarten

    3 stengels bleekselderij in grove stukken

    twee teentjes knoflook

    wat zout, wat peperkorrels

    150 ml donker bier (Guinness bijvoorbeeld)

    in een grote pan.

    • Opvullen met water tot alles bijna onder staat
    • 90 minuten koken op zacht vuur
  2. Marineren

    Spareribs in een ovenschaal leggen

    Marinade maken van 1 potje boekweithoning,

    3 flinke tl. vleeskruiden

    3 flinke tl. vleeskruiden

    en weer 150 ml donker bier.

    • Marinade over de spareribs gieten
    • 3 uur marineren in de koelkast
    • Om de 30 minuten spareribs draaien.
  3. Stoven

    Spareribs inpakken: per streng 3 el. marinade toevoegen

    • en met dubbel aluminiumfolie waterdicht inwikkelen
    • Op een hete grill leggen en 20-30 minuten garen.

    Van de grill halen, uit de folie halen,

    door midden snijden en afbakken tot mooi bruin en lekker krokant.

    Niks meer aan doen. Heerlijk.

Keywords: lam, lamsvet, Abbruzzo

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?