Print opties

BBQ-marinade Garlic Obsession

Cooking Method
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Beschrijving

Marinades, wet rubs, injectievloeistoffen...er komt heel wat kijken bij barbecueën. We houden het hier simpel. Experimenteer en verzin uw eigen marinade. Dit is een receptje om een beginnetje te maken. Van hieraf wordt het een kwestie van proberen, volharden en testen.

Ingrediënten
    Halve liter:
  • 27 tenen knoflook
  • 500 milliliters olijfolie (extra vergine)
  • 40 milliliters rode wijnazijn
  • 1 eetlepels tijm (vers gehakt)
  • 1 eetlepels rozemarijn (vers gehakt)
  • 3-4 theelepels zout (kan ook later, na het grillen)
  • 2 theelepels zwarte peper (gemalen)
  • Keukengerei:
  • Vijzel
Instructies
  1. Wel of geen zout?

    Gebruik wel of geen zout, dat kunt u ook later toevoegen bij het grillen. Van zout droogt vlees eerder uit op de grill dus velen kiezen ervoor het vlees pas op het allerlaatst te zouten.

    Alles in de vijzel

    • Pel de knoflook en doe alle ingrediënten, behalve de olie en de azijn,  in een vijzel
    • Plet tot een smeuïge massa is ontstaan
    • Blijf ronddraaien met de stamper en voeg eerst de azijn en vervolgens met kleine scheuten de olie toe tot een mooie, min of meer gladde marinade is ontstaan.
  2. Tip

    Deze marinade is in de koelkast vrij lang houdbaar in een goed afgesloten glazen pot.

Keywords: barbecue, bbq, marinade, rub, knoflook

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!