Barramundi et beurre citron
In principe kan dit gerecht natuurlijk met allerlei vissoorten worden bereid. Deze keer: barramundi (Lates calcarifer) - een kweekvis die door middel van aquacultuur in Australië, India, Indonesië, Thailand, Vietnam, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en, sinds kort, ook in Nederland wordt geproduceerd. Het vlees is wit en bevat vrij weinig graten. Makkelijk om mee te werken dus. Wel zaak om even stil te staan bij de herkomst. Zo'n Indonesische heeft een enorme co2-afdruk en da's nergens voor nodig.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Maak de filets droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie
Schil de eddoes en leg ze direct in melk.
Bereiding:
Serveertip:
Serveer de eddoes als aardappels. Leg de vis op de borden en giet de citroenboter er direct voor het serveren overheen. Klaar!
Een frisse witte wijn.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!