Balkenbrij, boekweit en stroop

Recept uit het Oosten
pinit

Balkenbrij, boekweit en stroop

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 8 min Total Time 18 minuten
Servings: 4

Description

Wie kent de naam niet…balkenbrij! Heerlijke lekkernij van restvlees en boekweit uit het Oosten van ons land. Maar hoe maak je dat nu precies klaar? Er zijn verschillende stromingen. Dit is een recept van één van die stromingen. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Snij 8 plakken van de balkenbrij.

     

    • Kook de boekweit in zout water tot beetgaar, giet af en voeg al scheppend een klontje boter toe
    • Boor het klokhuis uit de appels en snijd ze in schijven
    • Bak de plakken balkenbrij in een koekenpan met boter snel aan om een knapperig korstje te krijgen. Gaar daarna een minuut of 2 na aan beide zijden
    • Bak de appelschijven op een heel licht beboterde grillplaat. Kan ook op de barbecue. Klaar!
Keywords: balkenbrij, Overijssel, Twente, appel, stroop, boekweit

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?