Bakoula

pinit

Marrokaanse khobizasalade

Bakoula

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 18 min Total Time 23 minuten
Servings: 4

Description

Bakoula (of kaasjeskruid, malva) zie je in Nederland niet zo heel vaak. Het is familie van de katoen en wordt in Noord-Afrika en landen rond de Perzische Golf gebruikt als een variant van spinazie.  In Marokko wordt het veel gebruikt, zowel gewoon gekookt als, zoals in dit recept, even gestoofd in olijfolie. Het is een bijgerecht en past prima in een meze. Hte wordt zowel warm als koud geserveerd.

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. U heeft voor dit recept gekonfijte citroen nodig. Overigens - leuk om zelf te maken. Klik hier voor het recept. Van de schil maakt u sliertjes die u op het laatst toevoegen. De pulp hakt u zo fijn mogelijk om deze toe te voegen aan de bakouli tijdens het stoven.

  2. Was de malve goed meerdere keren in een grote kom met water. Laat goed uitlekken.

  3. Rits de bladeren en verwijder de stelen. Deze blijven nogal taai tijdens het koken.

  4. Leg de overige ingrediënten vast klaar.

    • Snijd de bladeren fijn (kan later ook nog), leg ze in een pan en kook ze 7 minuten (of leg ze in een stoommandje en stoom ze boven zacht kokend water gedurende 15 tot 20 minuten), totdat de bladeren donkerder worden en zacht zijn.
  5. Afgieten, goed uit laten lekken. 

  6. Olijfolie in een koekenpan warm laten worden.

  7. Knijp de bakoula goed uit, plaats in de koekenpan en voeg de andere ingrediënten (behalve de olijven en de citroenschil) toe. Bakoula (eventueel wat bijgesneden) 5-10 laten stoven. Regelmatig omscheppen. Afmaken met een snufje zout. Klaar!

  8. Serveer met de olijven en de sliertjes gekonfijte citroenschil.

  9. Heerlijk met een gegrilde lamskotelet en Libanese linzensalade. Klik op de links voor de recepten.

Keywords: malve, malva, ripassare, noor-Afrika

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?