Print opties

Asparagi alla griglia

Groene asperges van de grill

Cooking Method
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 1 min Cook Time: 10 min Total Time: 11 minuten
Servings 4
Beschrijving

Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze asparagi alla griglia kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.

[caption id="attachment_6033" align="aligncenter" width="747"]Asparagi alla griglia Asparagi alla griglia[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 grammen groene asperges
  • olijfolie (EV)
  • grof zeezout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Grillplaat (op het fornuis of de BBQ)
Instructies
  1. De asperges:

    Neem mooie, niet al te dikke, groene asperges

  2. Schoonmaken:

    Verwijder het harde, taaie gedeelte

  3. Grillen:
    • Maak een grillplaat heet op het fornuis of op de BBQ (let wel op rooksmaak: teveel van het goede is voor de delicate asperge niet bevorderlijk) 
    • Smeer deze in met wat olijfolie EV
    • Leg de asperges erop en laat  ze even wennen aan de hitte
  4. Olio extra vergine:

    Als de asperges aan de onderkant beginen te garen mag er een scheut olijfolie over...

  5. Sale grosso:

    ...en daarna wat grof zeezout

    • Laat even doorgaren en begin de asperges dan van tijd to tijd te draaien zodat ze rondom garen en een mooi kleurtje krijgen
    • Bepaal of ze gaar zijn (minuutje of 10) met een vleespen of met een vork
  6. Limone:
    • Serveer warm of koud
    • Giet er vlak voor het opdienen nog een scheut olijfolie over
    • Sommigen sprenkelen er wat citroensap over. Wij raden aan er wat citroenschijfjes bij te serveren. Klaar!
Keywords: asparagi, asperge

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!