Asparagi alla griglia
Groene asperge als koud of warmbijgerecht
Groene asperges van de grill
Asparagi alla griglia
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
De asperges:
Neem mooie, niet al te dikke, groene asperges
-
Schoonmaken:
Verwijder het harde, taaie gedeelte
-
Grillen:
- Maak een grillplaat heet op het fornuis of op de BBQ (let wel op rooksmaak: teveel van het goede is voor de delicate asperge niet bevorderlijk)
- Smeer deze in met wat olijfolie EV
- Leg de asperges erop en laat ze even wennen aan de hitte
-
Olio extra vergine:
Als de asperges aan de onderkant beginen te garen mag er een scheut olijfolie over...
-
Sale grosso:
...en daarna wat grof zeezout
- Laat even doorgaren en begin de asperges dan van tijd to tijd te draaien zodat ze rondom garen en een mooi kleurtje krijgen
- Bepaal of ze gaar zijn (minuutje of 10) met een vleespen of met een vork
-
Limone:
- Serveer warm of koud
- Giet er vlak voor het opdienen nog een scheut olijfolie over
- Sommigen sprenkelen er wat citroensap over. Wij raden aan er wat citroenschijfjes bij te serveren. Klaar!