Asparagi alla griglia

Groene asperge als koud of warmbijgerecht
pinit

Groene asperges van de grill

Asparagi alla griglia

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 min Cook Time 10 min Total Time 11 minuten
Servings: 4

Description

Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze asparagi alla griglia kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.

Asparagi alla griglia
Asparagi alla griglia

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. De asperges:

    Neem mooie, niet al te dikke, groene asperges

  2. Schoonmaken:

    Verwijder het harde, taaie gedeelte

  3. Grillen:
    • Maak een grillplaat heet op het fornuis of op de BBQ (let wel op rooksmaak: teveel van het goede is voor de delicate asperge niet bevorderlijk) 
    • Smeer deze in met wat olijfolie EV
    • Leg de asperges erop en laat  ze even wennen aan de hitte
  4. Olio extra vergine:

    Als de asperges aan de onderkant beginen te garen mag er een scheut olijfolie over...

  5. Sale grosso:

    ...en daarna wat grof zeezout

    • Laat even doorgaren en begin de asperges dan van tijd to tijd te draaien zodat ze rondom garen en een mooi kleurtje krijgen
    • Bepaal of ze gaar zijn (minuutje of 10) met een vleespen of met een vork
  6. Limone:
    • Serveer warm of koud
    • Giet er vlak voor het opdienen nog een scheut olijfolie over
    • Sommigen sprenkelen er wat citroensap over. Wij raden aan er wat citroenschijfjes bij te serveren. Klaar!
Keywords: asparagi, asperge

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?