Print opties

Arrosto di maiale

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 4 uur Cook Time: 1 uur Total Time: 5 uren
Servings 6
Beschrijving

De arrosto di maiale, varkensgebraad, is een graag geziene gast aan tafel van een hele hoop Italiaanse gezinnen. Men gebruikt hiervoor doorgaans mager vlees – de varkensfilet. Niet te vet en toch smakelijk, zeker met zo’n overheerlijke marinade als deze!

Ingrediënten
  • 1 kilogram varkensfilet
  • zout (naar smaak)
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 4 takjes olijfolie
  • 1 citroen
  • rozemarijn
  • witte wijn
  • Keukengerei:
  • Oven
  • Bakblik
  • Knoflookpers
  • Kernthermometer
  • Huishoudfolie
Instructies
    • Wrijf de varkensfilet in met knoflook
    • Daarna met zout
    • Daarna met witte wijn
    • Daarna met wat citroensap
    • Daarna met olijfolie
    • Pak stevig in huishoudfolie
    • Leg er een takje rozemarijn op
    • Laat 4 uur marineren in de koelkast
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
  1. Bereiding:
    • Haal de varkensfilet uit de folie
    • Leg hem in een bakblik of ovenschaal
    • Braad hem +/- 60 minuten op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
    • 30 minuten voor het einde mogen de aardappelen erbij
    • Overgiet af en toe met wat olie om de varkensfilet mooi sappig te houden
    • Haal de varkensfilet uit de oven en laat rusten. Klaar!
  2. Serveertip:

    Snij dunne plakjes en serveer met de patate al forno (klik voor recept). Klaar!

  3. Serveertip

    Snij zo dun mogelijke plakjes en serveer met brood

Keywords: varkensfilet, rollade, arrosto

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!