Print opties

Andalusische stoofschotel met varkensnek en spek

Cooking Method ,
Cuisine ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 75 min Total Time: 1 uur 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

De cerdo Ibérico...veel bezongen en terecht. Een sterk staaltje Moeder Natuur, vol smaak en een stevige bite. 

Ingrediënten
    Voor 6-8 porties:
  • 1 kilogram Ibérico varkensnek
  • 150 grammen gerookt spek (in dobbelsteentjes)
  • zout (naar smaak)
  • 1 glas witte port
  • peper uit de molen (naar smaak)
  • 600 grammen aardappelen (kriel)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 eetlepel paprikapoeder (zoet)
  • 100 grammen zwarte olijven
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • cocotte
Instructies
  1. Bereiding:
    • Aardappelen schoonmaken
    • De olie verhitten in een cocotte
    • De varkensnek snel bruinen aan alle zijden
    • Op smaak brengen met peper en zout
    • Nu de paprika, de tomatenpuree en de aardappelen erbij doen
    • Daarna de olijven en de spekjes
    • Nu een glas water en de port erbij
    • Aan de kook brengen
    • Deksel op de pan, en 75 minuten garen op laag vuur. Klaar!
  2. Wijntip:wijntip witte wijn

    Voor de wijn is dit een makkelijke: Er kan in principe van alles bij, van een witte Pinot Gris uit de Elzas tot een Vin de pays d’Oc uit de Languedoc Rousillon, en van een Béarn uit het Zuid-Westen van Frankrijk tot een Gigondas uit de Rhônevallei. Ook een mooie Italiaanse landwijn doet het prima bij dit gerecht. En als we de Andalusiërs de eer willen laten, kiezen we voor een mooie Fino uit Jerez de la Frontera. IJskoud.

Keywords: varkensnek, estremadura, pata negra, iberico

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!