Print opties

Amuse met geroosterde vegan shrimpz

Crevettes géantes véganes au feu de bois

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 1 min Cook Time: 4 min Total Time: 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Goed voor de planeet en superlekker!

Een lekkere amuse. Leuk als begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8-16 vegan shrimpz
  • knoflook uit de pers (eventueel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mirin
  • zout
  • Grillplaat (of grillplaat)
  • Knoflookpers (eventueel)
  • Bamboestokken
Instructies
  1. Vegan shrimpz

    Ze zijn te krijgen. Soms is het even zoeken maar ze zijn zeker de moeite waard. Zoek bijvoorbeeld naar het merk Zeastar.

  2. VOORBEREIDING

    • Rijg de Vegan Shrimpz per 2 aan bamboespiesjes
    • Kruid ze met wat peper en zout of met uw favoriete kruidenmix
    • Knijp er eventueel wat knoflook over uit
    • Wrijf ze in met een mengsel van olijfolie en mirin
  3. BEREIDING

    • Rooster de shrimpz  op een gloeiend hete grillplaat; laat de shrimpz heet worden in ongeveer 2 minuten per zijde
    • Serveer met een blaadje sla en een lekkere dressing

     

  4. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een volle, ronde, witte wijn.

Keywords: vegascampi, vegaschaaldieren

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!