Print opties

Amandelspijs

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Cook Time: 10 min Rest Time: 72 uur Total Time: 72 uren 10 minuten
Beschrijving

Ooit zelf geprobeerd te maken?

Amandelspijs voor uw eigen banketletter (klik voor recept) of een heerlijke kerststol of paasstol. Supergemakkelijk en zonder E-nummers!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

 

Ingrediënten
  • 500 grammen amandelspijs (zie recept)
  • 2 zakjes eieren
  • 2 eetlepels room
  • 150-200 grammen bladerdeeg
  • Keukengerei:
  • Deegroller
  • Oven (net zo veel als u borstplaatjes maakt)
  • Penseel
Instructies
  1. Voorbereiding:
    Rasp de halve schil van een citroen

    • Doe de amandelen, de suiker en de citroenrasp in de keukenmachine met hakmessen en hak zeer fijn. Let wel op dat het niet gaat oververhitten. Dat doen amandelen namelijk graag door hun hoge oliegehalte
    • Voeg het ei toe en meng (langzamer) tot een smeuïge massa
    • Maak een bal van de amandelspijs en rol deze strak op in huishoudfolie
    • Laat 2-3 dagen rusten in de koelkast om de smaak egaal over de massa te verdelen. Klaar!
Keywords: banket, sinterklaas, mandorle

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!