Print opties

Aïgo Saou

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 30 min Total Time: 40 minuten
Servings 4
Ingrediënten
  • 1 kilogram zeevis in grove stukken (gemengd)
  • 1 liter visfumet
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 ui (middelgroot)
  • 1 sinaasappelzest
  • 1 stengel van een venkelknol
  • 1 eetlepel peterselie (gehakt)
  • 100 grammen croutons
  • 250 grammen aardappel
  • 70 grammen sugo
  • 1 bouquet garni (van peterselie, laurier en tijm)
  • zout & peper (naar smaak)
  • 100 grammen aïoli
  • 2-3 takjes peterselie
  • Keukengerei
  • Zesteur
  • Knoflookpers
  • Zeef
  • Schuimspaan
Instructies
  1. Knoflook
    • Stukken vis op kamertemperatuur laten komen (chambreren)
    • Knoflook erover uitpersen
  2. Marineren
    • Flinke scheut olijfolie toevoegen
    • Minstens een uur marineren
  3. Scheiden

    Stukken vis verwijderen uit de marinade (goed laten uitlekken) en overdoen in een bakje

  4. Bereiden

    In de marinade de ui stoven (niet laten kleuren).

    • Aardappels in blokjes, bouquet garni, zest van sinaasappel, sugo (of 125 gram tomatenvlees zonder pitjes en velletjes)  en venkelstronk (variant: korianderblad) toevoegen
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Visfumet (klik voor recept) toevoegen
    • Aan de kook brengen en in 10-15 minuten de aardappels op zacht vuur beetgaar koken
    • Stukken vis toevoegen
    • 6-8 minuten doorstoven op een laag pitje. Klaar!
  5. Serveertip:
    • De stukken vis met een schuimspaan uit de soep halen in warme borden leggen
    • Soep over de vis gieten en afgarneren met gehakte peterselie
    • Dien de soep op met in olijfolie gebakken croutons en een kommetje aïoli (klik voor recept).

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!