Print opties

Aardbeien in balsamicomarinade met slagroom

Cooking Method
Courses
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Wist u dat aardbeien lekkerder worden als u ze voor het serveren even door de azijn haalt? Ja hoor, het is geen grap - aardbeien worden door toevoeging van zuur even "opgeschrikt" waarna ze hun heerlijke aroma veel beter vrijgeven.

 

Ingrediënten
  • 400 grammen aarbeien
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1/2 liters slagroom (geklopt)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Keukengerei:
  • Garde
Instructies
    • Aardbeien schoonmaken
    • Mengsel maken met suiker, water en balsamicoazijn. Suiker goed laten oplossen
    • Aardbeien aanmaken met het mengsel en een half uurtje laten staan op kamertemperatuur
    • In porties verdelen
    • Klop de slagroom stijf op
    • Toef slagroom erop – klaar!
Keywords: aardbei, balsamico, room

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!