Over koken

Het geheim van de bouquet garni

Een bouquet garni is een bosje van diverse kruiden dat wordt meegetrokken in een bouillon, een saus of een ander gerecht dat moet trekken of stoven. Het bosje wordt met garen stevig gebonden zodat het later uit de pan kan worden gevist – veel kruiden geven een heerlijke smaak af, maar zijn zelf niet erg lekker om op te kauwen. Ze kunnen ook in een katoenen zakje (kruidenbuiltje) worden gestopt.
Een klassiek bouquet garni uit onze keuken bestaat uit peterselie, tijm en laurier. Afhankelijk van het gerecht worden ook kruiden als salie, rozemarijn, selderij, dragon, bonenkruid, basilicum en kervel gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

culinarius

Nieuwsgierig, traditiegetrouw en met oog voor detail
Lekker koken? Wie heeft er nog tijd voor? Zelfs in restaurants moet tegenwoordig alles snel snel snel: combisteamers i.p.v. ovens, kooklijnen i.p.v. fornuizen; blast chillers i.p.v. geduld; efficiëncy i.p.v. passie...
Wie maakt er nog zelf pasta? Wie trekt nog zijn eigen bouillon?
Wie? Wij! Wat is er nou leuker dan snuffelen in kookboeken op zoek naar traditionele recepten? Flaneren over een kruidenmarkt in Colombo of Tunis, een visafslag in Catania?
Kom mee, onthaast en proef deze wereld en zijn rijke geschiedenis.

Culinarius

Is dit iets voor u?