Sechuan buttons, ook bekend als Buzz Buttons, Szechuan buttons, sansho buttons, en electric buttons, zijn de bloemen van de Acmella oleracea, een Braziliaanse inheemse plant waarvan het extract (spilanthol) al jaren wordt gebruikt in de tandheelkunde als plaatselijke verdoving tegen tandpijn. In de keukens van Noord-Brazilië worden vooral de bladeren van de plant gebruikt. Kleine hoeveelheden dun gesneden blad geven een bijzondere smaak aan salades. Eenmaal gekookt raken de bladeren hun typerende smaak kwijt en kunne ze gegeten worden als bladgroente. Het eten van de hele bloesem wordt naar verluidt hoofdzakelijk gedaan om de scherpte een te sterke Spaanse peper tegen te gaan. In onze contreien is de bloem geïntroduceerd als smaaksensatie bij innovatieve recepten; het eten van een bloesem veroorzaakt een bijna elektrisch gevoel in de mond, gevolgd door sterke aanmaak van speeksel en het langzaam verdoven van het tandvlees en het gehemelte. Het effect kan een minuut of 10 duren. In India is dit effect al eeuwen bekend. Daarom worden Sechuan buttons daar vaak verwerkt in pruimtabak.