Biefstuk met gestoofde venkel en brunoise van shi-take

Biefstuk grillen. Makkelijker dan je denkt.
pinit

Kooktechniek

Biefstuk met gestoofde venkel en brunoise van shi-take

Difficulty: Beginner
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Snij een brunoise
    • Snij een brunoise van de puntpaprika, de wortel, de tomaat, de sjalot, de guanciale en de shi-take
    • Laat het geheel langzaam stoven in een flinke klont boter tot de ui glazig wordt en de wortel gaar is
    • Blus af met rode wijn
    • Giet de room erbij en laat indikken tot een mooie saus is ontstaan
    • Breng op smaak met zout
    • Hou apart
  2. Ondertussen
    • Snij de venkel overlangs in hele dunne plakjes (eminceren)
    • Kook deze in zout water (ongeveer 6 minuten)
    • Laat uitlekken
    • Hou apart
  3. De biefstuk
    • Chambreer het vlees en smeer het in met wat olijfolie
    • Kruid de biefstuk met steakpeper aan 1 zijde en nadat deze is gegrild met zeezout aan de andere zijde
    • Grill de biefstuk 2 x 3 minuutjes
    • Laat 5 minuten rusten
  4. Opmaken
    • Trancheer de biefstuk
    • Leg de venkel op de borden
    • Daar het vlees op
    • Daar de saus overheen. Klaar!
    • Bekijk het filmpje hoe u de (warme!) borden het beste kunt opmaken:
Keywords: Grillen, film, instructie, uitleg, brunoise, paddenstoelen, roomsaus

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?