Biefstuk met gestoofde venkel en brunoise van shi-take
Biefstuk grillen. Makkelijker dan je denkt.
Kooktechniek
Biefstuk met gestoofde venkel en brunoise van shi-take
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Snij een brunoise
- Snij een brunoise van de puntpaprika, de wortel, de tomaat, de sjalot, de guanciale en de shi-take
- Laat het geheel langzaam stoven in een flinke klont boter tot de ui glazig wordt en de wortel gaar is
- Blus af met rode wijn
- Giet de room erbij en laat indikken tot een mooie saus is ontstaan
- Breng op smaak met zout
- Hou apart
-
Ondertussen
- Snij de venkel overlangs in hele dunne plakjes (eminceren)
- Kook deze in zout water (ongeveer 6 minuten)
- Laat uitlekken
- Hou apart
-
De biefstuk
- Chambreer het vlees en smeer het in met wat olijfolie
- Kruid de biefstuk met steakpeper aan 1 zijde en nadat deze is gegrild met zeezout aan de andere zijde
- Grill de biefstuk 2 x 3 minuutjes
- Laat 5 minuten rusten
-
Opmaken
- Trancheer de biefstuk
- Leg de venkel op de borden
- Daar het vlees op
- Daar de saus overheen. Klaar!
- Bekijk het filmpje hoe u de (warme!) borden het beste kunt opmaken: