Zalmfilet met wokgroente
Lekker en niet moeilijk
Zalmfilet met wokgroente
Ingrediënten
Garnituur:
Keukengerei:
Instructions
-
BRENG DE ZALM OP KAMERTEMPERATUUR
- Zorg ervoor dat de zalm niet te koud is
- Kruid hem naar smaak. Wrijf in met (een heel klein beetje) knoflook en olijfolie
-
Maak een mooie samenstelling van groente om te wokken.
-
Bereid een hete barbecue of grillplaat voor.
-
WOK DE GROENTE, GRILL DE ZALM
Wok de groenten met een scheutje olijfolie, een kneep knoflook uit de pers, wat zout en een beetje peper.
-
- Leg ondertussen de zalm op de huid op een gloeiend hete grill en grill een paar minuten. Eventueel op een visroostertje.
- De zalm is het lekkerst als hij binnenin nét een beetje doorzichtig oranje is. Klaar!
-
WIJNTIP
Een mooie fruitige witte wijn. Een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Montlouis of Pouilly Fumé uit de Loirestreek, een Ladoix, een Savigny-Lès-Beaune….top!