Scholfiletrolletjes met een hart van zalm
Paupiettes de plie aux cœurs de saumon
Recept met een ster
Scholfiletrolletjes met een hart van zalm
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Snij de zalm in 4 gelijke blokken
-
- Controleer de vis op graatjes
- Snij de scholfilets dun uit zodat ze om de zalmblokken passen en zet ze vast met tandenstokers of, als u heeft, siliconen trussing strings
-
-
Kook de spinazie in zout water, giet af, en laat op een niet te koude plaats rusten.
-
- Dompel de visrolletjes uiterst voorzichtig in de visfumet (klik voor recept) die NET niet kookt en pocheer ze 5 minuten lang
- Haal de rolletjes uit de fumet en leg ze aan de kant op een niet te koude plaats
- Reduceer de fumet (laat inkoken) op hoog vuur tot u ongeveer een koffiekopje overheeft
- Doe de wijn erbij
- Voeg geleidelijk de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper
- Maak de spinazie even warm met wat gesmolten boter en maak er een bedje van op de borden
- Plaats daarna de rolletjes op het bedje en dresseer de saus er omheen. Als laatste besprenkelt u het geheel met vers gehakte peterselie
-
Wijntip:
Wijntip:
Het is een opgave om hier de juiste wijn bij te vinden. Zalm vraagt om een Montagny of een Pacherenc du Vic Bilh (Zuid-West Frankrijk), schol voelt zich veel beter op zijn gemak bij een Pouilly Fumé of een Puligny-Montrachet. We wagen de gok en gooien het over een andere boeg: De meest geschikte gemene deler is een niet te koude (15-18 graden) Côtes de Provence.