Scholfiletrolletjes met een hart van zalm

Paupiettes de plie aux cœurs de saumon
pinit

Recept met een ster

Scholfiletrolletjes met een hart van zalm

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Zalm en witvis, altijd een succesvolle combinatie op tafel!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Snij de zalm in 4 gelijke blokken

    • Controleer de vis op graatjes
    • Snij de scholfilets dun uit zodat ze om de zalmblokken passen en zet ze vast met tandenstokers of, als u heeft, siliconen trussing strings
  2. Kook de spinazie in zout water, giet af, en laat op een niet te koude plaats rusten.

    • Dompel de visrolletjes uiterst voorzichtig in de visfumet (klik voor recept) die NET niet kookt en pocheer ze 5 minuten lang
    • Haal de rolletjes uit de fumet en leg ze aan de kant op een niet te koude plaats
    • Reduceer de fumet (laat inkoken) op hoog vuur tot u ongeveer een koffiekopje overheeft
    • Doe de wijn erbij
    • Voeg geleidelijk de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper
    • Maak de spinazie even warm met wat gesmolten boter en maak er een bedje van op de borden
    • Plaats daarna de rolletjes op het bedje en dresseer de saus er omheen. Als laatste besprenkelt u het geheel met vers gehakte peterselie
    •  
  3. Wijntip:

    Wijntip: 
    Het is een opgave om hier de juiste wijn bij te vinden. Zalm vraagt om een Montagny of een Pacherenc du Vic Bilh (Zuid-West Frankrijk), schol voelt zich veel beter op zijn gemak bij een Pouilly Fumé of een Puligny-Montrachet. We wagen de gok en gooien het over een andere boeg: De meest geschikte gemene deler is een niet te koude (15-18 graden) Côtes de Provence.   

    wijntip witte wijn
Keywords: vis, pocheren, opbinden

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?