Wildzwijnsnek uit de oven

Cou de sanglier au four au Guinness et sirop d'érable
pinit

met Guinness en esdoornsiroop

Difficulty: Gevorderd Prep Time 25 min Cook Time 1 uur Rest Time 24 uur Total Time 25 uren 25 minuten
Servings: 6

Description

Wildzwijnsgebraad
Wild zwijn is varken. maar dan wel heel bijzonder varken. Veel meer smaak, veel meer bite. Dat levert een en al genot, maar ook uitdagingen. Het vlees kan wat stugger worden, wat droger. Volg een paar simpele tips en u tovert een fantastische ovenschotel op tafel.

Wildzwijnsnek
Wildzwijnsnek

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor de marinade:

Keukengerei:

Instructies

  1. Leg de ingrediënten klaar.

    • Giet de helft van het bier in een mixerglas, over het zout, de kruiden en de specerijen heen
    • Voeg de siroop toe
    • Voeg de boter toe
  2. Vermaal alles met een staafmixer.

  3. Laat het vlees in een plastic zak zakken en giet de marinade er overheen.

  4. Sluit de zak af.

  5. Leg de zak in een pan en dek af met een bord en daarop een gewicht.

  6. Sluit de pan af en zet in de koelkast voor minstens 24 uur.

  7. Haal het gemarineerde vlees uit de plastic zak en laat op kamertemperatuur komen (chambereren).

    • Leg het vlees op het rooster van de braadslee
    • Bestrijk het vlees met het restant van de marinade
    • Braad het vlees in de oven op 160 graden tot een kerntemperatuur  van 62 graden
    • Arroseer (bakvocht oplepelen en opnieuw over het vlees gieten) af en toe
    • Zet de grill van uw oven aan en zorg in 3-5 minuten voor een mooi korstje bovenop
    • Haal de braadslee uit de oven
    • Verwijder het vlees en hou apart
    • Verwijder het rooster
    • Zet de braadslee op het fornuis
    • Blus de braadresten af met een halve pollepel water (deglaceren)
    • Maak alle braadresten goed los met een spatel
  8. Voeg nu de tweede helft van het bier toe.

    • Een flinke scheut barbecuesaus erbij
    • Reduceer (laat inkoken) tot een mooie gladde saus is ontstaan en de alcohol uit het bier is verdampt
    • Doof het vuur
  9. Trancheer het gebraad.

  10. Filter de saus door een zeef.

  11. Leg de plakjes gebraad in een serveerschaal en schenk de saus er overheen. Klaar!

Keywords: zwijn, wild, gibier

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?