Wiener Erdapfelsalat (Kartoffelsalade)
Kartoffelsalat of z’n Weens
Wiener Erdapfelsalat (Kartoffelsalade)
Description
Een heel simpel receptje voor het maken van een aardappelsalade op zijn Weens: echte Kartoffelsalat, zoals ie hoort bij een lekkere, sappige eigengemaakte Wiener Schnitzel (klik voor recept).
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voor 1 kilo:
Instructies
-
KOKEN
Kies een stevige aardappel. Kook de aardappels in de schil tot beetgaar. Niet te zacht dus.
-
Bereiding:
AFKOELEN EN SCHILLEN
Laat de aardappels afkoelen en schil ze voorzichtig.
-
SNIJDEN
Snij de aardappels in schijfjes van een halve centimeter.
-
UI AANFRUITEN
Fruit de ui lichtjes in wat boter.
-
AFBLUSSEN EN REDUCEREN
- Afblussen (deglaceren) met de azijn en
- meteen daarna de groentebouillon toevoegen (klik voor recept)
- Op middelhoog vuur laten inkoken (3 minuten ongeveer)
-
SPATELEN
- Voeg het warme uimengsel bij de aardappels
- Spatel heel voorzichtig door elkaar met een zachte spatel
-
OLIE
- Scheutje olie erbij
- Nogmaals voorzichtig mengen
- minstens 1,5 uur laten staan op een koele plek, afgedekt met huishoudfolie
-
SERVEERTIP
Net voor het opdienen even doormengen en afgarneren met gehakte peterselie. Als u de salade langer dan 3 uur van tevoren maakt is het goed wat meer marinade te gebruiken. De salade heeft de neiging droog te worden op den duur. Heerlijk met Wiener Schnitzel. Klik hier voor het recept.