Barramundifilet met citroenboter
Barramundi et beurre citron
Barramundifilet met citroenboter
Description
In principe kan dit gerecht natuurlijk met allerlei vissoorten worden bereid. Deze keer: barramundi (Lates calcarifer) - een kweekvis die door middel van aquacultuur in Australië, India, Indonesië, Thailand, Vietnam, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en, sinds kort, ook in Nederland wordt geproduceerd. Het vlees is wit en bevat vrij weinig graten. Makkelijk om mee te werken dus. Wel zaak om even stil te staan bij de herkomst. Zo'n Indonesische heeft een enorme co2-afdruk en da's nergens voor nodig.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Maak de filets droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie
-
Schil de eddoes en leg ze direct in melk.
-
Bereiding:
- Verwarm de melk met de eddoes en kook deze in de melk met wat zout tot ze gaar zijn. Ze zijn gaar wanneer ze aanvoelen als een gare aardappel. Eddoes zijn wel eerder gaar dan aardappels, dus houd ze in de gaten
- Zet ondertussen een pan op het vuur zonder toegevoegde vetten en laat deze gloeiend heet worden
- Leg de filets met de huid naar boven in de pan en sauteer ze 3 minuten aan de ene zijde en 1 minuut aan de andere
-
- Maak ondertussen de saus door de boter te laten smelten in een sauteuse met het knoflookteentje
- Zodra de boter begint te bruisen (maar nog niet echt kleurt) voegen we het zout en het citroensap toe
- Stevig kloppen met een garde, teentje knoflook verwijderen, basilicum toevoegen, 1 keer roeren
-
Serveertip:
Serveer de eddoes als aardappels. Leg de vis op de borden en giet de citroenboter er direct voor het serveren overheen. Klaar! -
Wijntip:
Een frisse witte wijn.