Roodbaarsfilet met lime

Filet de poisson à la lime
pinit

Recept met een ster uit de fusionkeuken

Roodbaarsfilet met lime

Difficulty: Gevorderd Prep Time 3 min Cook Time 5 min Total Time 8 minuten

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Wij hebben dit gerechtje gemaakt met roodbaarsfilet. U zou ook eens snoekbaars, zeewolf of heilbot kunnen proberen natuurlijk. Ook kabeljauw zou prima kunnen.

    Bereiding:

    • Zout de filets
    • Smelt de boter in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur; arroseer (giet steeds met een lepel een beetje boter uit de pan over de filets)
    • Haal de filets uit de pan en laat ze op een niet al te koude plaats rusten
    • Doe het sap van de limes bij de boter in de pan

     

    • Trek met een citroentrekker een paar sliertjes van de schil van de limoenen
    • Leg de visfilets op de borden, giet de limoenboter eroverheen en versier met de limoensliertjes. Klaar!
    Zesteur
  2. Wijntip:

    Witte droge wijn. Een niet al te “vette” witte Bourgogne past prima. Een Italiaanse Gavi uit Veneto is ook een aanrader.

    Kijk ook eens naar ons recept voor limoenboter.

    wijntip witte wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?