Roodbaarsfilet met lime
Filet de poisson à la lime
Recept met een ster uit de fusionkeuken
Roodbaarsfilet met lime
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Wij hebben dit gerechtje gemaakt met roodbaarsfilet. U zou ook eens snoekbaars, zeewolf of heilbot kunnen proberen natuurlijk. Ook kabeljauw zou prima kunnen.
Bereiding:
- Zout de filets
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur; arroseer (giet steeds met een lepel een beetje boter uit de pan over de filets)
- Haal de filets uit de pan en laat ze op een niet al te koude plaats rusten
- Doe het sap van de limes bij de boter in de pan
-
- Trek met een citroentrekker een paar sliertjes van de schil van de limoenen
- Leg de visfilets op de borden, giet de limoenboter eroverheen en versier met de limoensliertjes. Klaar!
-
Wijntip:
Witte droge wijn. Een niet al te “vette” witte Bourgogne past prima. Een Italiaanse Gavi uit Veneto is ook een aanrader.