Balkenbrij en drie keer appel
Balkenbrij en drie keer appel
Description
Wie kent de naam niet…balkenbrij! Heerlijke lekkernij van restvlees en boekweit uit het Oosten van ons land. Maar hoe maak je dat nu precies klaar? Er zijn verschillende stromingen. Dit is een recept van één van die stromingen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding
Snij 8 plakken van de balkenbrij. Schil de appel voorzichtig en bewaar de schil. Verwijder de klokhuizen en snij in heel dunne plakjes. Stoof de appelplakjes met de basterdsuiker en de kaneel in wat boter tot beetgaar. Frituur de appelschil langzaam op 150 ° C en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
-
Bereiding
Bak de plakken balkenbrij in een koekenpan met boter snel aan om een knapperig korstje te krijgen. Gaar daarna een minuut of 2 na aan beide zijden.
-
Serveertip:
Serveer de plakken balkenbrij met de gestoofde appel en garneer af met wat appelstroop en de gefrituurde appelschil.
-
Wijntip:
Met appel? Hmmm....cider uit Normandië!