Vegetarische hele halve pompoen
Kabochapompoen met wokgroente in roomsaus
Vegetarische hele halve pompoen
Description
Kabochapompoen
Ook wel: Japanse pompoen. EEn superzoete variant van de pompoen die qua smaak ergens tussen pompoen en zoete aardappel in zit. Heerlijk om mee te experimenteren. De buitenste schil is keihar en binnenin is hij zacht. De schil kan daarom worden gebruikt als "servies". Zie ons recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructions
-
- Snij de pompoen overlangs doormidden
- Verwijder de pitten
- Leg de helften in een half met water gevuld bakblik
-
Plaats in de oven op 160 graden.
-
Ongeveer een half uurtje later zijn de pompoenhelften zacht van binnen en bovenop licht gekleurd. Perfect.
-
Ondertussen:
Maal de koriander niet al te fijn in een vijzel.
-
Giet een flinke scheut olijfolie in een cocotte.
-
Stoof hierin de wokgroente naar keuze beetgaar.
-
Voeg halverwege wat zout naar smaak en de koriander toe.
-
- Verwijder de groente uit de cocotte en laat het stoofvocht achter
- Laat het stoofvocht bijna volledig verdampen (reduceren à sec)
- Voeg de room toe
- Laat reduceren tot een lobbige saus is ontstaan
- Controleer even op zout
-
- Voeg de groente toe
- Schep een paar keer om
-
- Zet de pompoenhelften klaar - eentje per bord
- Vul de pompoen af met het groentemengsel
- Serveer de pompoen met vork en lepel - uw gasten kunnen de groenten samen met het gegaarde vruchtvlees van de zoete kabochapompoen oplepelen. Klaar!
-