Assaggino di tortiglioni alla crema di broccoli e spaghetti al sugo

"Assagino" van spaghetti met klassieke tomatensaus en tortiglioni met broccolicrème.
pinit

Assaggino di tortiglioni alla crema di broccoli e spaghetti al sugo

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten

Description

Tortiglioni met broccolicrème en spaghetti met tomatensausVaak wordt in de betere Italiaanse restaurants in plaats van een groot bord pasta een serie van “assaggi” geserveerd. Het heeft iets weg van onze amuse, maar het staat vaak wel gewoon op de rekening dus hou daar rekening mee. Assaggini zijn in er in alle kleuren en maten. Vaak wil de chef laten zien wat hij zo allemaal in huis heeft. U krijgt verschillende smaakervaringen en maakt – als u de juiste chef heeft getroffen – een interessante reis door de culinaire werled van uw gastheer. Thuis kunt u hier ook mee experimenteren. Bij deze een eenvoudige samenstelling van twee pastagerechten: een doodgewone “pasta al sugo” en een iets verfijndere pasta met broccolicrème.

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Maak een pasta al sugo voor 2 personen zoals in dit recept. Maak tegelijkertijd een tortiglioni alla crema di broccoli voor 2 personen zoals in dit recept. Denk erom – de pastasoorten hebben verschillende kooktijden!

  2. Serveertip:

    Deze assaggino ziet er het leukst uit als u beide pastasorten tegelijk op 1 bord serveert. Scheelt ook een loopje naar de keuken.

  3. Wijntip:

    Broccoli heeft nogal wat ijzer. Een te zware rode wijn zou daar wel eens mee in gevecht kunnen komen. Een mooie ronde witte dus, of een lichte rode, zoals een Bardolino.

    wijntip rode wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?