Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie

Saucisson de foie à la chicorée endive
pinit

Saucisson de foie à la chicorée endive

Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Lekker Twents

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Snij de worst in gelijke plakken (trancheren).

  2. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dikke plakken. Schillen hoeft niet, mag wel.

    • Kook de aardappels beetgaar
    • Extra lekker is het als u ze kookt in een lichte bouillon (klik voor recept)
    • Giet de aardappels af en maak een stamppot zoals in dit recept
    • Verhit nu wat boter in twee koekenpannen. Bak in de ene de plakken bakleverworst op hoog vuur zo snel mogelijk tot een knapperig korstje ontstaat aan beide kanten.
    • In de andere bakt u de appel. De appel wordt iets lekkerder als u er tegen het einde van het bakken, als de plakken bijna gaar zijn, een klein beetje donkere basterdsuiker overheen strooit.
    • Leg het stamppotje op de borden en dresseer hier twee plakken bakleverworst per persoon overheen
    • Garneer af met de appel. Klaar!
  3. Wijntip
    Witte wijn. Een Gewürztraminer zou niet misstaan. Een Italiaanse Pinot Grigio kan ook goed.   

    wijntip witte wijn
Keywords: lever, orgaanvlees, foie, liver, leber

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?