Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie
Saucisson de foie à la chicorée endive
Saucisson de foie à la chicorée endive
Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Snij de worst in gelijke plakken (trancheren).
-
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dikke plakken. Schillen hoeft niet, mag wel.
-
- Kook de aardappels beetgaar
- Extra lekker is het als u ze kookt in een lichte bouillon (klik voor recept)
-
- Giet de aardappels af en maak een stamppot zoals in dit recept
-
-
Verhit nu wat boter in twee koekenpannen. Bak in de ene de plakken bakleverworst op hoog vuur zo snel mogelijk tot een knapperig korstje ontstaat aan beide kanten.
-
In de andere bakt u de appel. De appel wordt iets lekkerder als u er tegen het einde van het bakken, als de plakken bijna gaar zijn, een klein beetje donkere basterdsuiker overheen strooit.
-
-
- Leg het stamppotje op de borden en dresseer hier twee plakken bakleverworst per persoon overheen
- Garneer af met de appel. Klaar!
-
Wijntip
Witte wijn. Een Gewürztraminer zou niet misstaan. Een Italiaanse Pinot Grigio kan ook goed.