Bakbloedworst met zoete rijst
Boudin noir Hollandais au riz doux
Boudin noir Hollandais au riz doux
Bakbloedworst met zoete rijst
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
VOORBEREIDING
Kook de rijst in zout water en giet af. Laat rusten.
-
BEREIDING
- Maak een scheut olijfolie warm in een pannetje. Leg de tomaten erin en plet ze met een vork
- Blijf pletten tot ze gaar worden en uit elkaar vallen. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. De bedoeling is dat u veel vruchtvlees overhoudt en weinig vocht
-
- Voeg nu de port, de rozijnen en de pijnboompitten toe
- Laat de rozijnen even zwellen en voeg vervolgens de gekookte rijst toe
- Maak het geheel onder voortdurend scheppen op zacht tot matig vuur warm
- Breng op smaak met zout en peper
-
Puree van zoete aardappel
Bak ondertussen de schijven bakbloedworst in ruim zonnebloemolie, 2 minuten per zijde, tot een mooi korstje ontstaat.
-
Appelschijfjes en bloedworst
SERVEERTIP
- Stort de rijst in een timbaaltje en stort dat op zijn beurt uit op het bord.
- Serveer met groenten naar keuze