Steak au mélange forestier

Simpel gerechtje en heel lekker
pinit

Steak met gemengde paddenstoelen

Steak au mélange forestier

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 10 min Rest Time 5 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

Een vleugje Verenigde Staten met een continentaal-Europese draai

Een vleugje Verenigde Staten met een continentaal-Europese draai eraan: proef de intense smaak van een steak van ons weergaloze rundvlees, in combinatie met Italiaanse aroma’s en de geuren van verse paddestoelen. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Kneus de peperkorrels met de platte kant van een mes.

    zwarte peper
  2. Verwijder de stengels van de rozemarijn en hak de blaadjes grof.

    • Haal de steaks minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
    • Wrijf ze aan beide zijden in met een mengsel van gekneusde peper en gehakte rozemarijn.
  3. Bereiding:

    • Zet een bakpan op middelhoog vuur
    • Doe er 2 el olijfolie in, met een beetje rozemarijn en de knoflook
    • Laat 30 seconden sauteren
  4. Voeg dan alle paddenstoelen toe en laat ongeveer 2 minuten bakken totdat de paddenstoelen zacht worden.

    • Doe nu ½ el van de balsamico erbij en roer goed om
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Verhit ondertussen een grote gietijzeren bakpan op hoog vuur
    • Kruid de steaks met zout en peper uw favoriete kruidenmix, vlak voor u ze
    • in de gloeiend hete pan legt, zonder olie of boter
    • Bak aan twee kanten (2 minuten per kant voor “rare”, 3 voor “medium”)
  5. Haal de steaks uit de pan en laat ze rusten op een snijplank, eventueel bedekt met zilverpapier (rijpen)

    Tomahawk rijpt na het roosteren
    • Doe nu de rest van de balsamico in de pan waarin u het vlees heeft gebakken,  samen met de bouillon (klik voor recept)
    • Laat onder voortdurend roeren snel inkoken (klein beetje maar) op hoog vuur (reduceren)
  6. Serveertip:

    • Serveer de steaks op een bord, zeef er saus overheen (om de harde bakresten tegen te houden) en garneer af met de paddenstoelen. Klaar!
    • Mocht u de saus wat te zuur vinden, kunt u hem iets aanzoeten met kandijstroop tijdens het reduceren. Als garnituur raden wij aan: gestoofde haricots verts met wortelen en aardappelgratin
    • Dit dinertje kunt u het best eindigen met een sterk smakend dessert: Mousse au chocolat  bijvoorbeeld, of, om een beetje in Amerika te blijven, een mi-cuit chocolate brownie (klik voor recept)!
  7. Wijntip:
    De wijn kiezen we natuurlijk ook uit de Nieuwe Wereld, om in het zelfde thema te blijven: Een mooie rode old vine Zinfandel uit de Napa Valley, bijvoorbeeld een Girard, past hier uitstekend bij. Wilt u het toch iets dichter bij huis houden (goed voor de CO2), probeer dan een Vosne-Romanée of een Chambertin (overigens, de lievelingswijn van Napoleon) uit de Bourgogne.

    wijntip rode wijn
Keywords: biefstuk, beef, steak, mushrooms

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?