Stamppot rauwe andijvie
Stamppot rauwe andijvie
Description
Lekker Hollands
Heerlijk, wanneer de dagen weer wat korter worden en de ochtenden wat kouder. Het wordt tijd om de tuin op te ruimen, nog een laatste keertje te barbecueën, en de herfst vol goede moed tegemoet te treden. Dit is nou zo’n gerechtje dat daar prima bij past – nèt geen zomer meer, en nét geen winter.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Was de andijvie grondig en snij in chiffonade
-
Voorbereiding:
Kook de aardappelen in ruim zout water (+/- 20 minuten)
-
Ondertussen het vlees:
HET VLEES
- Wel de verse worst of de saucijzen in net niet kokend water (5 minuten). Meer uitleg over worst wellen vindt u hier. Zelf worst maken? Natuurlijk kan dat! Het recept staat op deze pagina
- Kruid de speklappen met zout en peper of uw favoriete kruidenmix
-
- Braad de worst vervolgens om en om in boter op een middelhoog vuurtje.
-
Braad de speklappen in een koekenpan met een klontje boter tot ze lekker krokant zijn aan de buitenkant en gaar binnenin.
-
Giet de aardappelen af.
-
Serveertip:
- Voeg de rauwe andijvie en de aardappelen samen
- Doe er een flinke klont boter bij
- Stamp tot een smeuïg geheel
- Controleer op peper en zout. Klaar!
-
Serveer met een heerlijke jus die u kunt maken door het bakvocht van de worst op te vangen. Klaar!