Funghi porcini in padella

Eekhoorntjesbrood uit de pan met gekookte kastanjes en aardappelpuree
pinit

Cèpes à la poêle et marrons cuits

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 15 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

 

FUNGO PORCINO

Het lekkerste is natuurlijk een eigen geplukte. Durft u dat niet aan – de betere horeca- en delicatessenleveranciers hebben verse liggen in het seizoen. Komt u wel eens in Duitsland op de markt? Helemaal goed. Daar zijn Steinpilze (zo heet eekhoorntjesbrood daar) volop te krijgen in de plukperiode.

Eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood
Gedroogd eekhoorntjesbrood
Gedroogd eekhoorntjesbrood
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. FUNGO PORCINO

    Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.

  2. KLONTJE BOTER

    Doe een klontje boter in een koekenpan.

  3. Trifolare noemen de Italianen het: in fijne reepjes snijden van paddestoelen. Doe de plakjes paddenstoel in de koekenpan en…

  4. …bak ze vliegensvlug goudbruin. Dat duurt echt maar een minuutje of twee. De paddenstoel moet knapperig blijven. Hou apart.

  5. ONDERTUSSEN

    • Leg per portie drie lagen filodeeg (Yufka) op elkaar met tussen iedere laag een huigdun laagje olijfolie of gesmolten boter
    • Bak het filodeeg op 180 graden, 10 minuten, tot deze mooi bruin en knapperig is
  6. ONDERTUSSEN

    Maak een lekker smeuïge aardappelpuree. Volg ons recept.

  7. ONDERTUSSEN

    • Ontdoe de kastanjes van de buitenste schil
    • Kook ze in iets gezouten kokend water tot ze gaar zijn (let op - dit duurt maar een paar minuten, Schieten ze te ver door dan worden ze te zacht
    • Meestal gaat het binnenste schilletje er tijdens het koken af. Zo niet kunt u dat nu vrij eenvoudig verwijderen
    • Hou apart. 
    • Tip: u kunt natuurlijk ook gekookte kastanjes in de winkel halen:
    Gekookte kastanjes
    Gekookte kastanjes
  8. SERVEERTIP

    • Leg de gebakken filodeegbladen op (voorverwarmde) borden
    • Daarop het gebakken eekhoorntjesbrood
    • Leg er met een ijsschep een halve bol puree bij
    • Garneer af met de gekookte kastanjes en wat gehalte peterselie. Klaar!
  9. WIJNTIP

    Een Soave is lekker. Wie van minder fris houdt – een Custoza kan prima.

    wijntip witte wijn
Keywords: eekhoorntjesbrood, funghi porcini

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?