Shakshuka

Een heerlijk gerecht uit de Israëlische keuken
pinit

Een heerlijk gerecht uit de Israëlische keuken

Shakshuka

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Een (waarschijnlijk) oorspronkelijk Tunesisch Joods gerecht dat zich eerst verspreidde onder de Joden in Arabische landen en vervolgens door de Joodse diaspora die vanuit Tunesië, Algerije en Marokko immigreerde populair geworden in Israël. In Israël. Ook in de Arabische keuken, waaronder de Libische, Tunesische, Algerijnse, Egyptische, Saoedische en Marokkaanse keuken is het gerecht enorm populair.  Veelal geserveerd in een tajine of gietijzeren pan.

Er zijn net zoveel versies als dat er families zijn. Vaak wordt Spaanse peper toegevoegd (ook wel in de vorm van harissa). Dit is slechts een van de vele varianten. Kijk ook eens naar: Shakshuka uit de houtoven (klik op de link)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Rode paprika parmentier snijden 

  2. Knoflook hakken

  3. Ui hakken.

    • Koekenpan met dikke bodem op matig vuur zetten
    • Olijfolie in de pan
    • Ui en knoflook fruiten tot deze glazig zijn
    • Paprika toevoegen
    • 2-3 minuten stoven
    • Tomaten in grove blokjes toevoegen
    • 5-6 minuten stoven
    • Breng op smaak met zout en peper
    • 4 kuiltjes maken met de achterkant van een lepel
    • Daarin voorzichtig de eieren openbreken
    • Vuur naar minimum
    • Doorgaren tot het eiwit ondoorzichtig is. Dooiers moeten zacht blijven
  4. Kruiden hakken en over het gerecht sprenkelen. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?