Arrosto di maiale
Familiegerecht uit Italië
Arrosto di maiale
Description
De arrosto di maiale, varkensgebraad, is een graag geziene gast aan tafel van een hele hoop Italiaanse gezinnen. Men gebruikt hiervoor doorgaans mager vlees – de varkensfilet. Niet te vet en toch smakelijk, zeker met zo’n overheerlijke marinade als deze!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Wrijf de varkensfilet in met knoflook
- Daarna met zout
- Daarna met witte wijn
- Daarna met wat citroensap
- Daarna met olijfolie
- Pak stevig in huishoudfolie
- Leg er een takje rozemarijn op
- Laat 4 uur marineren in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Bereiding:
- Haal de varkensfilet uit de folie
- Leg hem in een bakblik of ovenschaal
- Braad hem +/- 60 minuten op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
- 30 minuten voor het einde mogen de aardappelen erbij
- Overgiet af en toe met wat olie om de varkensfilet mooi sappig te houden
- Haal de varkensfilet uit de oven en laat rusten. Klaar!
-
Serveertip:
Snij dunne plakjes en serveer met de patate al forno (klik voor recept). Klaar!
-
Serveertip
Snij zo dun mogelijke plakjes en serveer met brood