Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

pinit

Wokken met Surinaams-Hindoestaanse keuken

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 15 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Wokfusion: Hindoestaans, Surinaams, Arabisch

Een beetje uit de Surinaamse keuken, een beetje uit de keuken van Noord-Afrika, een beetje uit India. Alles tezamen een zeer smakelijke wokschotel die iedereen aan tafel zal bekoren. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Begin met een mooi stuk rundvlees
    • Been uit indien nodig
  1. Was de kouseband, snij de puntjes eraf en snij de slierten op in stukken van rond de 12 cm. 

  2. Schil de bataat... 

  3. ...en snij deze in stukken van 2-3 cm.

  4. Verdeel de merguez in stukken van 3 cm lengte.

  5. Hak de ui fijn en... 

  6. ...fruit deze in een scheut olie samen met de knoflook. Gebruik een wok.

  7. Kruid het vlees met Garam Masala en zout.

    • Voeg het vlees toe aan de wok en leg de Madame Jeanette bovenop. Let op: als de Madame Jeanette openspringt zal het gerecht heel snel erg scherp worden. Hoe langer de Madame Jeanette in de wok is, des te scherper zal het geheel worden.

      Schep het geheel een aantal keren goed om.

  8. Voeg de in halve ringen gesneden puntpaprika toe en blijf scheppen.

  9. Voeg de stukken merguez toe en blijf scheppen.

  10. Nu mag de kouseband er ook bij.

  11. Voeg de stukken bataat toe en blijf scheppen.

  12. Verwijder nu de Madame Jeanette.

  13. Giet een half glas water bij het mengsel.

  14. Sluit af met een deksel, draai het fornuis laag en stoof op een laag pitje gedurende 15 minuten. Klaar!

  15. SERVEERTIP

    Voeg een paar blaadjes verse bladselderij toe vlak voor u de borden serveert. Zie afbeelding.

Keywords: vlees, stoven

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?