Rotkohle: rode kool op Duitse wijze

Een Duits recept
pinit

Choux rouge à l’allemande

Rotkohle: rode kool op Duitse wijze

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 2 uur Total Time 2 uren 5 minuten
Servings: 6

Description

Hét bijgerecht bij ganzenfilet (klik voor recept)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding:

    • Zet een grote pan water op en breng aan de kook.
    • Zodra het water kookt zout en 2 el. azijn toevoegen.
    • Snij ondertussen de rode kool flinterdun.
    • Kook de kool 15 minuten in een afgesloten pan.
    • Snij ondertussen de ui fijn, schil de appels en verwijder de klokhuizen.
    • Snij de appels daarna in dunne schijfjes.
    • Giet de kool af en bewaar 0,5l kookvocht.
    • Snij het vet spek in blokjes en smelt deze op het vuur in een grote pan.
    • Laat hierin de ui glazig worden
    • Voeg daarna ½ tl. zout, .½ tl. peper, de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe.
    • Laat langzaam doorgaren.
    • Voeg na een minuut of 5 de appelschijven toe en laat het geheel weer een minuut of 5 garen.
    • Nu kan de kool erbij, samen met 150-200 ml van het kookvocht.
    • Sluit de pan af en kook de kool 2 uur lang op matig vuur.
    • Voeg indien nodig af en toe wat kookvocht toe.
    • Na 2 uur kunt u de kool op smaak brengen met azijn, ± 2 el. suiker, zout, peper en kaneel. Klaar!
  2. Heerlijk bij gans. Klik voor recept.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?