Roomboterbanketstaaf of -banketletter
Sinterklaasje kom maar binnen met je snoepgoed!
Roomboterbanketstaaf of -banketletter
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Zorg voor bladerdeeg met roomboter. Wel zo lekker. -
- Maak amandelspijs. Volg dit recept
- Voeg daarna het ei en de room toe om het soepeler te maken
-
Bereiding:
- Rol het deeg uit en snij het op maat. U heeft een lap deeg van circa 60 x 10 cm nodig
- Vorm van de amandelspijs een dikke worst en leg deze in het midden van de deeglap
-
- Maak de rand van het deeg nat met een kwastje met wat water
- Vouw het deeg rond de amandelspijs en druk de deegranden goed op elkaar aan
- Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm eventueel voorzichtig een letter
-
- Klop het tweede ei los en voeg een 1 koffielepel water toe
- Bestrijk hiermee de banketletter voor een mooi glanzend korstje (doreren)
-
Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
-
U kunt nadat de letter is afgekoeld gebruikmaken van gekonfijte sinaasappelschil of bigarreau om de letter te versieren. Klaar!