Amandelspijs
Sinterklaasje kom maar binnen met je snoepgoed!
Amandelspijs
Description
Ooit zelf geprobeerd te maken?
Amandelspijs voor uw eigen banketletter (klik voor recept) of een heerlijke kerststol of paasstol. Supergemakkelijk en zonder E-nummers!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Rasp de halve schil van een citroen -
- Doe de amandelen, de suiker en de citroenrasp in de keukenmachine met hakmessen en hak zeer fijn. Let wel op dat het niet gaat oververhitten. Dat doen amandelen namelijk graag door hun hoge oliegehalte
- Voeg het ei toe en meng (langzamer) tot een smeuïge massa
-
- Maak een bal van de amandelspijs en rol deze strak op in huishoudfolie
- Laat 2-3 dagen rusten in de koelkast om de smaak egaal over de massa te verdelen. Klaar!