Rode kool op zijn lekkerst
Een Duits recept
Choux rouge à l’allemande
Rode kool op zijn lekkerst
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Bereiding:
- Zet een grote pan water op en breng aan de kook.
- Zodra het water kookt zout en 2 el. azijn toevoegen.
- Snij ondertussen de rode kool flinterdun.
- Kook de kool 15 minuten in een afgesloten pan.
- Snij ondertussen de ui fijn, schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij de appels daarna in dunne schijfjes.
- Giet de kool af en bewaar 0,5l kookvocht.
- Snij het vet spek in blokjes en smelt deze op het vuur in een grote pan.
- Laat hierin de ui glazig worden.
- Voeg daarna ½ tl. zout, ½ tl. peper, de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe.
- Laat langzaam doorgaren.
- Voeg na een minuut of 5 de appelschijven toe en laat het geheel weer een minuut of 5 garen.
- Nu kan de kool erbij, samen met 150-200 ml van het kookvocht.
- Sluit de pan af en kook de kool 2 uur lang op matig vuur.
- Voeg indien nodig af en toe wat kookvocht toe. Na 2 uur kunt u de kool op smaak brengen met azijn, ± 2 el. suiker, zout, peper en kaneel. Klaar!