Risotto e salsiccia fresca
Risotto met verse Italiaanse worst
Risotto e salsiccia fresca
Description
Een recept uit de Apennijnen
Heerlijk! Een prachtige risotto die u kunt maken op basis van een Italiaanse salsiccia (klik voor recept), maar, als het echt moet, ook met een Nederlandse saucijs of verse worst. De ene keer zal hij wat hoger op smaak zijn, de andere keer zal hij wat vlakker uitkomen maar niet per se minder lekker. Het originele recept komt uit de Apennijnen; het is populair rond L’Aquila, Amatrice, Antrodoco enz. Probeer, combineer en vind uw eigen draai!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie runderbouillon of kippenbouillon (klik voor de recepten)
-
Snij de saucijzen in stukjes. Klik hier voor het recept.
-
- Stoof de saucijs met de fijn gesnipperde ui, de hele knoflook (1 teentje) en de kruiden in de helft van de boter en wat olie
- Verwijder de kruiden en de knoflook
- Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft (reduceren)
- Voeg nu de rijst toe
- Laat hem al roerend even op smaak komen
-
Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje bouillon toevoegen om de risotto smeuïg te houden.
-
MANTECARE
Als de rijst beetgaar is de rest van de boter er doorheen spatelen. Klaar!
-
SERVEERTIP
Dit gerecht wordt vaak geserveerd met geraspte harde kaas zoals Parmigiano of Grana Padano.
-
WIJNTIP
Hierbij smaakt een huisgemaakte wijn van een willekeurige boer uit de buurt in Lazio of Abruzzo natuurlijk het lekkerst….maar kom er maar eens aan. Om een klein beetje in de buurt te komen raden wij een jonge, Bardolino uit de Veneto zonder al teveel poeha aan: lekker fruitig, niet te koppig.