Risotto al salmone affumicato

Risotto met gerookte zalm
pinit

Risotto au saumon fumé

Risotto al salmone affumicato

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding

    VOORBEREIDING

    Maak een mooie fumet de poisson (visbouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Stoof de fijn gesnipperde sjalot in wat boter op laag vuur tot ze doorzichtig worden.

  3. Voeg nu de rijst toe.

    • Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant
    • Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft
  4. Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat

  5. Als de rijst beetgaar is de gesnipperde gerookte zalm toevoegen en voorzichtig door de risotto scheppen.

  6. Vervolgens doen we hetzelfde met de mascarpone

  7. Mantecare
    • Nu even een klontje ijskoude boter door de risotto roeren (mantecare)
    • Nu kunt u hem op smaak brengen met wat zout (en eventueel peper). Klaar!
  8. Serveertip:

    In tegenstelling tot een heleboel andere risotto's is het niet gebruikelijk, deze risotto met geraspte kaas te serveren. Leg voor de sier een paar reepjes gerookte zalm op de borden.

  9. WIJNTIP

    Een mooie rosé. Een Alezio,  bijvoorbeeld.

Keywords: rijst, risotto, zalm

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?