Risotto al cacao
Risotto met cacao (hier afgebeeld als bijgerecht)
Risotto al cacao
Description
Koken met cacao. Leuk en een echte openbaring!
Een woord vooraf:
Risotto vraagt om een bepaalde soort rijst: in ieder geval een Italiaanse, en dan, afhankelijk van de soort risotto, een iets droogkokende, zoals de Carnaroli, of een iets compacter blijvende voor nattere risotto’s (risotto all’onda). Voor dit laatste soort rijstgerechten gebruiken we het liefst riso Vialone Nano. Als u die niet kunt vinden, gebruik dan carnarolirijst. Als laatste alternatief kunt u kiezen voor arboriorijst, hoewel die eigenlijk meer voor salades is.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie kalfsbouillon zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
- Hak de ui fijn
- Laten zweten in een cocotte met wat olijfolie
-
- Rijst toevoegen en even in de olie onder voortdurend roeren aanzetten
- Wijn toevoegen en reduceren
-
- Langzaam beetje bij beetje de bouillon toevoegen totdat de rijst beetgaar is (15-18 minuten)
- Wanneer de rijst beetgaar is een eetlepel cacaopoeder toevoegen en goed mengen
-
- Monteren met de helft van de boter en op het laatst de parmezaan er doorheen verwerken
- Op smaak brengen met peper en zout. Klaar!
-
Serveertip:
SERVEERTIP
Bouw de risotto op met een garneerring. Geef alleen een vork, en dek deze rechts in.
-
WIJNTIP
Een rode zoete (versterkte) wijn laat deze dis het beste tot zijn recht komen: een Banyuls uit de Rousillonstreek, een Old Tawny port uit Portugal, of een Rietvallei Rooi Muscadel uit Zuid-Afrika, bijvoorbeeld. Een mooie gerijpte Madeira Boal kunnen we er ons ook prima bij voorstellen.