Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse
Recept met drie sterren
Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse
Description
Kalfszwezerik heeft een hele milde smaak. Dit recept laat u zien hoe u de zwezerik kunt klaarmaken. Een wereldberoemd recept van een al even zo beroemde chef: Paul Bocuse. Een recept dat enig inzicht geeft in waarom deze chef een fenomeen wordt beschouwd.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Voor de zwezerik:
Keukengerei:
Instructies
-
ZWEZERIK PELLEN
Voordat de zwezerik gegeten kan worden, moet deze gepeld worden. Volg deze instructies.
-
- Snij de sjalotten en de winterpeen, vrij grof.
- Verwarm de oven voor op 175 ° C.
- Snij de speklappen doormidden en vervolgens overlangs in reepjes.
- Kruid ze met zout en peper
-
Serveertip:
- Giet een flinke scheut gesmolten boter in de pan
- Stoof daarin de sjalot en de winterpeen even aan
- Leg nu de zwezerik in de pan en giet er wat gesmolten boter over
-
Wijntip:
Leg hier de reepjes spek overheen...
-
...en daar bovenop de verse kruiden.
- Zet de pan in de oven en laat 25 minuten stoven.
- Elke 5 minuten even “arroseren”, oftewel het kookvocht met een lepel over de kruiden gieten. Hierdoor wordt de zwezerik mooi gelijkmatig gebakken
- Haal de zwezerik uit de pan en snij er plakken van
-
WIJNTIP
Dit gerecht is heerlijk maar aan de vette kant. U moet dus op zoek naar een wijn die daar tegenop kan. Een stevige witte Bourgogne met wat hout, zoals een Saint Veran, zou dat kunnen.