BBQ-pork chop

Côtelette de porc aux au feu de bois
pinit

Côtelette de porc aux au feu de bois

BBQ-pork chop

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 12 min Total Time 42 minuten
Servings: 4

Description

Dit gerecht vraagt om een niet te vette karbonade. Vlees aan de magere kant, zoals een rib- of haaskarbonade, is het meest geschikt.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Eerst de aardappelen:

    • Kook de aardappelen in de schil beetgaar
    • Snij ze open en vul ze met een flinke lepel Heks’nkaas
    • Zet op een warme plek en laat ze rusten zodat de kaas in de aardappel kan trekken
  2. Dan de venkel en de courgettes:

    • Was de courgettes, snij ze, snij de venkels en stoof alles langzaam in wat boter, het liefst in een wok
    • Breng op smaak met zout
    • De ribkarbonades kruiden naar smaak met zout en peper en een beetje knoflook. U kunt ook uw favoriete vleeskruidenmix gebruiken.
    • Smeer ze iets in met olijfolie
  3. Grill ze op een hete barbecue of grillplaat tot ze gaar zijn. U kunt de garing controleren met een kernthermometer (65° C). Ervaren barbecueërs bepalen de garing van het vlees door er met een vinger op te drukken: klik hier om deze methode te leren. Klaar!

  4. WIJNTIP

    Een fruitige witte wijn of een rosé. IJskoud.

Keywords: varkenskarbonade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?