Pompoensoep met bimi en haricots verts
Soupe-purée citrouille et légumes
Pompoensoep met bimi en haricots verts
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
POMPOEN SNIJDEN
Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.
-
LANGZAAM STOVEN
Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje.
-
Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.
-
DE BIMI
- De stelen van de bimi (ook wel aspergebroccoli) in plakjes snijden.
- De bloemen hakken (niet al te fijn).
- De rookworst in plakjes snijden
- De haricots verts schoonmaken en half doorsnijden (korter maken).
-
PUREREN
- Als de pompoen goed gaar is kunt u de stukken pureren tot een mooie gladde massa
- Voeg de helft van het ui-knoflook-botermengsel toe
-
WATER TOEVOEGEN
- Voeg nu water of bouillon toe tot u een lekker gebonden soep krijgt. Niet te dun, niet te dik.
- Voeg de gesneden groenten toe.
- Sluit de pan weer af met een deksel en laat weer een minuut of 6 pruttelen, tot de haricots gaar zijn.
- Voeg nu de worst toe.
- Breng de soep op smaak met zout. Klaar!